Groente en fruit
Het assortiment van groent en fruit wordt in Gronsveld geteeld of zo lokaal mogelijk ingekocht. Regionale producten zijn bijvoorbeeld de Poshoof, de Waog, rithme des saisons, de la fleur au fruit, Peeters-Mertens, locotuinen, Leve de Jeker, om de belangrijkste te noemen.

Aanvullend assortiment wordt geleverd door de groothandel 'Bio-frischedienst' uit Aken. Zo proberen we elke week zo vers en lokaal mogelijke bioproducten aan te bieden.
Alle producten
Een overzicht van alle producten die gedurende het jaar beschikbaar kunnen zijn. Voor verdere informatie over het specifieke product kun je via onderstaande lijst doorklikken.
Legenda en instellingen
Een korte uitleg over de symbolen en toegang tot een aantal instellingen.
Symbolen:
De gebruikte symbolen zijn enkel een eerste eenvoudig idee.
Seizoenen:
Info over instellingen, op moment nog niet van toepassing. Bij mobiele weergave horizontaal en desktop weergave komt er een tweede tabel bij (zonder informatie). Op kleine schermen enkel 1 tabel. Klik op de link voor meer info.
Groente
Een overzicht van bijna 50 soorten groente en meer dan 20 subsoorten met informatie en illustraties.
Fruit
Een overzicht van ruim 20 soorten fruit en bijhorende soorten.
Overige
Alle overige producten die met enige regelmaat op de kraam te vinden zijn.
Bijzondere seizoens producten
Een paar keer per jaar bereiden we onze eigen verse bio producten, waarme we uiteraard ook op de markt staan. Geen jaar is hetzelfde, en elke potje is net een beetje anders.
Appelsap
Vers geperste appelsap in het najaar.
Meer info
Appel- en perenstroop
Tweede keuze peren en appels worden in een tijdrovend proces tot stroop ingedikt.
Meer info
Honing
Ook houd ik me bezig met bijen, die in de zomer voor heerlijke honing zorgen.
Meer info
Recepten
Hieronder alvast vier overheerlijke biologische recepten als voorbeeld. Klik op de link voor meer info, of bekijk alle recepten via de link onderaan de pagina. Smakelijk alvast!
Sjalot pastinaak tarte tatin

Een hartige tarte tatin met verse groente van de markt. Lekker als hoofdgerecht en bij salades.
Pompoen-spinazie quiche met feta

Een hartige quiche voor ruim 4 personen. Voor 2 kleine bakblikken (afmeting: 11 cm – 20 cm).
Rabarber-aardbeien crumble

Heerlijk lente dessert, nog lekkerder als je hem lauw warm serveert met een bolletje ijs.
Voor 8 porties of ovenschaal van 20-30 cm.
Kenmerken: vegetarisch, vegan bij gebruik van plantaardige boter.
Aardappelsalade met kruidendressing

Lekker het wordt langzaam aan weer tijd om salades te gaan eten! Deze vegetarische salade met aardappel kun je heel fijn lauwwarm of koud eten. Koud is gemakkelijk wanneer je de salade van te voren wilt maken of wanneer niet iedereen bij jou thuis op het zelfde tijdstip eet of wanneer het bijvoorbeeld heel warm is buiten (waar ik me nu nog niet zoveel bij kan voorstellen) of lauwwarm wanneer je de salade vlot op tafel wilt hebben en een echte salade nog eventjes te koud vindt omdat het buiten nog niet zo warm is.
Alle Recepten
Bekijk hier het overzicht van alle recepten. Hopelijk zit er voor iedereen iets lekkers bij!
Alle recepten