Limbio groente en fruit

Groente en fruit
❯ alle producten

De paprika

Paprika is de benaming voor zowel de plant Capsicum annuum als voor de vrucht van bepaalde gekweekte vormen daarvan. De vruchten van andere gekweekte vormen van deze plant, zoals cayennepeper, kunnen er heel anders uitzien.

Een paprika is in vele kleuren verkrijgbaar en is van nature een knapperige groente, die veel verschillende toepassingen en bereidingen kent. Elke paprika heeft zijn eigen smaak en voedingstoffen. Zo staan de rode en oranje paprikas erom bekend zoet te zijn. Deze paprikas worden daarom ook vaak rauw gegeten. Groene paprikas zijn de minst zoete soort en hebben soms ook een klein bittertje. Paprikas kunnen op verschillende manieren bereid worden. De bekendste bereidingen zijn gevuld of door een salade. Ook grillen, roosteren, stomen, koken, wokken en roerbakken zijn bekende bereidingswijzen, alsmede het verwerken in een soep of een smoothie.

Soorten

Ramiro punt

Het ras ‘Ramiro’ is ontwikkeld door de bekende Nederlandse zaadfirma De Ruiter Seeds (onderdeel van Monsanto Holland B.V.) uit Bergschenhoek en heeft zich door haar kwaliteit ontwikkeld tot een bekend ras onder consumenten.

Lees meer ❯

Recepten

Mediterrane salade

Met broccoli / bleekselderij en gegrilde paprika. Vegetarisch of vegan (bij gebruik van Greek White) en mogelijk glutenvrij bij gebruik van quinoa.

Lees meer ❯