Groente en fruit
❯ alle recepten
Pompoen-spinazie quiche met feta
Een hartige quiche voor ruim 4 personen. Voor 2 kleine bakblikken (afmeting: 11 cm – 20 cm).

Ingrediënten:
Amandelmeel50 gram
Bakpoeder½ theelepels
Basilicumeen beetje
Eieren5 stuks
Feta100 gram
Gedroogde basilicum½ theelepels
Geroosterde pompoen250 gram
Groentenbouillonblokje½ stuks
Havermeel100 gram
Havermelk1.2 dl
Peper¼ theelepels
Pompoen250 gram
Rijstmeel3 eetlepels
Spinazie400 gram
Zout½ theelepels
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 C en begin met de bodem.
Kook de pompoen in water met het bouillonblokje goed gaar.
Plet de pompoen met een vork en meng met de andere ingrediënten.
Doe bakpapier in de bakblikken en verdeel het mengsel over de bodem.
Zet de bakblikken met bodem 10 min in de oven.
Snijd de pompoen in blokjes en rooster de pompoen op 180 C in de oven (20-30 min).
Klop de eieren los, verkruimel de feta en voeg deze samen met alle andere ingrediënten (behalve pompoen en spinazie) toe. Meng alles goed.
Haal de bakblikken met bodem uit de oven en laat even afkoelen.
Leg de geroosterde pompoenblokjes op de bodem en verdeel er daarna de spinazie over.
Overgiet met het eiermengsel.
Bak in ongeveer 45 min gaar op 180 C. Check na 30 min of de quiche niet te snel aankleurt, anders kan je deze gedurende de laatste 15 minuten afdekken met aluminiumfolie. Prik even in om te checken of hij helemaal gaar is.
Haal uit de oven, laat even afkoelen en haal de quiche uit het bakblik.