Limbio groente en fruit

Groente en fruit
❯ alle recepten

Pompoen-spinazie quiche met feta

Een hartige quiche voor ruim 4 personen. Voor 2 kleine bakblikken (afmeting: 11 cm – 20 cm).

35 min / 4 pers

Ingrediënten:

  • Amandelmeel50 gram

  • Bakpoeder½ theelepels

  • Basilicumeen beetje

  • Eieren5 stuks

  • Feta100 gram

  • Gedroogde basilicum½ theelepels

  • Geroosterde pompoen250 gram

  • Groentenbouillonblokje½ stuks

  • Havermeel100 gram

  • Havermelk1.2 dl

  • Peper¼ theelepels

  • Pompoen250 gram

  • Rijstmeel3 eetlepels

  • Spinazie400 gram

  • Zout½ theelepels

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180 C en begin met de bodem.

  2. Kook de pompoen in water met het bouillonblokje goed gaar.

  3. Plet de pompoen met een vork en meng met de andere ingrediënten.

  4. Doe bakpapier in de bakblikken en verdeel het mengsel over de bodem.

  5. Zet de bakblikken met bodem 10 min in de oven.

  6. Snijd de pompoen in blokjes en rooster de pompoen op 180 C in de oven (20-30 min).

  7. Klop de eieren los, verkruimel de feta en voeg deze samen met alle andere ingrediënten (behalve pompoen en spinazie) toe. Meng alles goed.

  8. Haal de bakblikken met bodem uit de oven en laat even afkoelen.

  9. Leg de geroosterde pompoenblokjes op de bodem en verdeel er daarna de spinazie over.

  10. Overgiet met het eiermengsel.

  11. Bak in ongeveer 45 min gaar op 180 C. Check na 30 min of de quiche niet te snel aankleurt, anders kan je deze gedurende de laatste 15 minuten afdekken met aluminiumfolie. Prik even in om te checken of hij helemaal gaar is.

  12. Haal uit de oven, laat even afkoelen en haal de quiche uit het bakblik.