Groente en fruit
❯ alle recepten
Pastinaak- banaan cake
Heerlijke, verrassende smeuige cake!

Ingrediënten:
Amandelmeel80 gram
Baking soda 0.5 tl
Bakpoeder2 tl
Bananen1 stuks
Bloem220 gram
Boter (vegan) 100 gram
Citroen1.5 stuks
Dadels140 gram
Havermelk1.25 dl
Maizena30 gram
Pastinaak150 gram
Peterselie krul/plat30 gram
Vanillesuiker8 kilogram
Zouteen beetje
Bereidingswijze:
Voorbereiding: Verwarm de oven voor op 180 C en bekleed het bakblik met bakpapier.
Begin met de droge ingrediënten.
Zeef de bloem, amandelmeel, maizena, bakpoeder, baking soda en zout boven een grote kom.
Voeg de geraspte pastinaak toe en meng alles goed.
Ga verder met de natte ingredienten.
Smelt de boter op een laag vuur tot die net gesmolten is.
Doe de dadels in een blender en mix zo fijn mogelijk.
Voeg de havermelk en peterselie toe in de blender en mix tot alles fijn is.
Voeg de geprakte banaan, het citroensap en de citroenraps, de vanillesuiker en de gesmolten boter toe en mix nogmaals.
Voeg nu de natte ingredienten aan de droge ingredienten toe. Meng goed met een houten lepel. .
Doe het mengsel in de bakvorm.
Bak ongeveer 40 minuten in de oven (als de cake te snel bruin wordt, kan je deze afdekken met een aluminiumfolie).